Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A makroökonómia a közgazdaságtan egyik ága, ahol a vizsgálódás középpontjába az egész nemzetgazdaság kerül. A vizsgálatokat az aggregált változókon keresztül végzik el, vagyis a változókat nemzeti szintre vetítve, országosan szemlélik. A makroökonómia elsődleges célja, hogy elősegítse a nemzetgazdaság gyorsabb fejlődését, a foglalkoztatottság és az árstabilitás szintjének növekedését, valamint a hatékony erőforrás elosztást. A főbb kutatási területek közé tartozik a gazdasági szektorok mellett a nemzetgazdasági mutatók vizsgálata, az aggregált kereslet és kínálat tanulmányozása, monetáris politikai elemzése, az infláció és a munkanélküliség alakulásának vizsgálata, valamint a makrogazdasági egyensúly keresése.

Híres makroökonómiai irányzatok:

 

 


A szócikkhez társított címkék:
keynesianizmus , közgazdaságtan , makroökonómia , monetarizmus
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek