Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A környezetgazdaságtan több tudományág részterületéből fejlődött ki, alapja a közgazdaságtan, amely a környezeti kérdésekkel foglalkozó résztudományokkal egészül ki.

A környezetgazdaságtan két nagy részre bontható, az egyik a természeti erőforrások kezelésének problémaköre és a fenntartható fejlődés megteremtése, másik fontos része a környezetszennyezéshez kapcsolódik.
A tudományág fejlődése az 1960-as években indult meg, akkoriban szembesült a társadalom és a gazdaság nagy része a felelőtlen környezetszennyezés következményeivel: savas esők, ózonlyuk stb. Ezt a szakaszt nevezik a rádöbbenés korszakának.
Az 1970-es években indult meg az intézményesülés, vagyis egyre több olyan szervezet jött létre, amelyik a fenntartható fejlődéssel és más környezetgazdaságtani problémákkal foglalkoztik: Római Klub, Stockholmi konferencia stb.
Az 1980-as évektől pedig megjelentek a különböző programok, illetve azok gyakorlatba való átültetése.


A szócikkhez társított címkék:
gazdaság , gazdasági fogalmak , közgazdaságtan
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek