Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A kölcsönfelvevő részére ténylegesen nyújtható kölcsön összege az alábbi szempontok együttes vizsgálatával - ügyletlimit - kerül meghatározásra:

  • A kölcsönfelvevő vagyoni helyzetének vizsgálata - ügyféllimit
  • A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) értékbecslő által megállapított forgalmi és hitelbiztosítéki érték - fedezeti limit
  • A pótfedezetként felajánlott életbiztosítás visszavásárlási értéke - biztosításfedezeti limit


Az adott pénzintézet az ügyletlimit megállapításakor az ügyfél- vagy partnerminősítésen túl figyelembe veszi az adott ügylet sajátos kockázatait és kockázatcsökkentő tényezőit (pl. bankgarancia, kezességvállalás és egyéb fedezetek).
Az ügyletlimit meghatározásánál célszerű megjelölni azokat a pontokat, ahonnan a [hitelkockázat]? vállalás csak biztosítékok felajánlása mellett történhet.

 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek