Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fedezet egy hitel, vagy más kötelezettség [biztosíték]?a, amely lehet ingatlan, ingóság, áru, értékpapír, stb. amelyről a tulajdonosa lemond, ha nem tudja teljesíteni a szerződésben vállaltakat, vagy csak késve teljesíti azokat.

Bankkölcsönök esetében gyakori, hogy az adós egy harmadik személlyel szemben fennálló, később lejáró követelését (mint fedezetet) a bankra engedményezi.

Gazdálkodó szervezetek bankszámláján egy meghatározott összeg egy adott szerződéses kötelezettség teljesítése céljára elkülöníthető és leköthető ([fedezetlekötés]?), és erről a tényről (vagy csupán a számlán lévő aktívumról) a bank kérésre igazolást ad (fedezetigazolás). A jogosult számára nyilvánvalóan a fedezetlekötés nyújtja a nagyobb biztonságot (ami tovább erősíthető bankgarancia vagy bankkezesség vállalásával).
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek