Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A kölcsönfelvevő részére ténylegesen nyújtható kölcsön összege az alábbi szempontok együttes vizsgálatával - ügyletlimit - kerül meghatározásra:

  • A kölcsönfelvevő vagyoni helyzetének vizsgálata - ügyféllimit
  • A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) értékbecslő által megállapított forgalmi és hitelbiztosítéki érték - fedezeti limit
  • A pótfedezetként felajánlott életbiztosítás visszavásárlási értéke - biztosításfedezeti limit

Az ügyféllel az első üzleti kapcsolatfelvétel során a bankok először meghatározzák az ügyfél által maximálisan igénybe vehető hitel és egyéb termékek (bankgarancia, lízing, stb.) együttes maximális összegét, majd később ezen az összeghatáron belül a konkrét hiteligények felmerülésekor nem folytatják le a teljes hitelbírálati folyamatot.
Az ügyféllimit beállítása után a bankok egyszerűbb hozzáférést nyújthatnak az ügyfélnek, hiszen a limit keretén belül történő műveletek jóváhagyásához már egyszerűsített döntési szabályokat lehet érvényesíteni, és a döntési jogkörök is alacsonyabb szintekre kerülhetnek.

Hirdetés







Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek