Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az a betét, amelynek tulajdonosa a [betétszerződés]?, a [takarékbetét-szerződés]? vagy a bankszámlaszerződésben feltüntetett azonosító adatok alapján egyértelműen azonosítható.

A névre szóló betét nem forgalomképes, csupán tulajdonosa rendelkezhet felette. A névre szóló betétek fontos előnye, hogy meghatározott összegig az Országos Betétbiztosítási Alap betétbiztosítási védelemével rendelkeznek.

2001. december 19-től takarékbetét ([takarékbetétkönyv]?/[betétokirat]?) kizárólag névre szólóan helyezhető el.

2001. december 19-től a korábban bemutatóra szóló betéteket a bank nevesíti, nevesítéskor az okiratot bemutató személyt azonosítja. A nevesítést a [betétes]? 2001. december 19-től 2002. június 30-ig bármikor kezdeményezhette. 2002. június 30. napját követően a bank köteles a kétmillió forintot elérő vagy meghaladó összegű takarékbetétek/betétokiratok névre szólóvá történő átalakításával egyidejűleg a betétes, illetőleg a kedvezményezett adatait a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 1994. évi XXIV. törvény alapján megküldeni az ORFK (Országos rendőr-főkapitányság) megfelelő főosztályának. Ennek a rendelkezésnek az a célja, hogy a bankrendszert ne lehessen felhasználni olyan pénzösszegek elhelyezésére, amelyek esetlegesen bűncselekményekből származnak vagy azzal kapcsolatosak.

2004. december 31. napját követően a nem névre szóló betéteket a bank a betétes(ek) írásbeli kérelmére és az ORFK jóváhagyásával alakíthatja át névre szólóvá.


A szócikkhez társított címkék:
bank , betét , névre szóló betét
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek