Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Olyan betét, mely felett a bemutatója rendelkezhet. Nincs névhez kötve (anonim), könnyen átruházható, de az Országos Betétbiztosítási Alap garanciája nem terjed ki rá.

Magyarországon a törvények értelmében 2001. december 19-től hitelintézetnél csak névre szóló betét helyezhető el, ha pedig valakinek anonim betét (pl. bemutatóra szóló [takarékbetétkönyv]?, [gépkocsinyeremény-betétkönyv]?) van a birtokában, azt a legközelebbi bemutatás alkalmával névre szólóvá kell átalakítani.


A nevesítést a [betétes]? 2002. június 30-ig bármikor kezdeményezhette.

 

2002 június 30-tól a bank köteles kétmillió forinttól a betétek névre szólóvá alakításával egyidejűleg a betétes ill. a kedvezményezett adatait a pénzmosás megelőzésérol és megakadályozásáról szóló 1994. évi XXIV. törvény alapján megküldeni az ORFK (Országos rendőr-főkapitányság) megfelelő főosztályának.

 

2004. december 31. után a nem névre szóló betéteket a bank a betétes(ek) írásbeli kérelmére és az ORFK jóváhagyásával alakíthatja át névre szólóvá.

 


A szócikkhez társított címkék:
bank , bemutatóra szóló betét , betét
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek