Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Befagyott betétnek nevezzük azt a betétet, amely esetében a hitelintézet nem képes a kifizetést teljesíteni. Ez akkor következik be, ha a hitelintézet nem teljesíti a jogszabályi rendelkezéseket, vagy a szerződésesben foglalt esedékességet az utána következő öt munkanapon belül nem tudja teljesíteni.

 

Mivel a hazánkban bejegyzett bankoknak kötelező a tagság az Országos Betétbiztosítási Alapnál, ezért a betétesek az Alap a befagyott betétek tőkéje és kamata után legfeljebb százezer euróig fizet kártalanítást. (2011)

 

A kártalanítás értékhatárát a törvény euróban állapítja meg, a kifizetés azonban Magyarországon forintban történik. Ha a kártalanítás kifizetésére kerül sor, a betétes részére kifizetendő összeg megállapítása úgy történik, hogy az OBA az százezer eurót a kártalanítás kezdő napját megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja forintra és a betétes betétjei után az így kapott forint összegig fizet kártalanítást.

 


A kártalanításról bővebben az Országos Betétbiztosítási Alap honlapján.
 


A szócikkhez társított címkék:
bank , befagyott betét , betét
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek