Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 1993-ban alakult, alapvető célja a hitelintézetek betéteseinek védelme. Az Alap tagjai rendszeresen fizetnek be tagdíjat, amelyből egy alap képződik. Ebből az alapból történik a kártalanítás abban az esetben, ha a hitelintézet fizetésképtelenné válik, vagy befagyasztják a betéteket. A kártérítés értékhatárát a törvény százezer euróban határozza meg (forintra váltásakor a kártalanítás kezdő napját megelőző napon érvényes hivatalos MNB euró-forint árfolyamot kell figyelembe venni). A kártérítés összege intézményenként vonatkozik egy adott személyre. A biztosítás alanya lehet természetes személy, valamint jogi és nem jogi személy.

Az OBA honlapja
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek