Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szövetkezet egy jogi személy, amelyet egy közösség hoz létre, melynek tagjai személy közreműködéssel és vagyoni hozzájárulással demokratikus önkormányzati keretek között működtetnek. A tagjai alapvetően természetes személyek, azonban van lehetőség jogi személyek taggá válására is, viszont a jogi személyek száma nem haladhatja meg a természetes személyek számát. A szövetkezet legfőbb szerve a közgyűlés.

A szövetkezet alapításához legalább 7 alapító tagra van szükség. Az alapítás az alakuló közgyűlésen zajlik le. Az alakuló közgyűlés mondja ki a szövetkezet megalakulását, fogadja el az alapszabályt, választja meg ügyvezető elnököt és az igazgatóságot, valamint a felügyelőbizottságot.


A szócikkhez társított címkék:
gazdálkodó szervezet , szövetkezet
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek