Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Diszkont kincstárjegynek nevezzük az egy évnél rövidebb lejáratú állampapírokat, amelyek nem kamatot fizetnek, hanem a névértéküknél alacsonyabb áron, úgynevezett diszkontáron kerülnek forgalomba. A lejáratukkor pedig a névértéket fizetik vissza. A befektetők hozama pedig a diszkont ár és a névérték közötti különbség lesz.
Az elsődleges piacon 3 és 12 hónapos futamidővel lehet megvásárolni a kincstárjegyeket, míg a másodlagos piacon egy éven belül tetszőlegesen hosszú lejáratú értékpapír is beszerezhető. A diszkont kincstárjegyek nyilvánosan kerülnek kibocsátásra, aukciókon lehet hozzájuk jutni. A kincstárjegyeket 1999. április 12-e óra [dematerializált]? formában bocsátják ki. Egy kincstárjegy névértéke 10000 forint.
A diszkont kincstárjegyeket devizabelföldi és devizakülföldi természetes és jogi személyek és jogi személyiség nélküli szervezetek egyaránt megvásárolhatják.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek