Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A személyi hitel tetszőleges célra felhasználható (szabadfelhasználású hitel).
A forint- és devizaalapon is felvehető hitelösszeg jóval magasabb, mint az áruhiteleknél, elérheti az ötmillió forintot is, de a bankok szigorúbb hitelbírálatot végeznek. Felvételéhez magasabb rendszeres jövedelmet követelnek meg illetve adóstárs, kezes vagy [ingatlanfedezet]? bevonását kérhetik.
A fedezetet nem igénylő konstrukciójú hitelek kamata lényegesen magasabb, mint az ingatlan, vagy a gépjármű fedezete mellett nyújtott szabad felhasználású hiteleknek.
A személyi hitelek nagy része ténylegesen bankkölcsön, melyet bank vagy [takarékszövetkezet]? nyújthat.
Személyi hitelt nyújthat még erre szakosodott pénzügyi szolgáltató cég is, aki azonban szintén banki forrásokból gazdálkodik, de kedvezőbb hitelbírálati feltételeket szab. Ennek hatása a magasabb [hitelkockázat]?i érték, melyet magasabb kamattal ellensúlyoznak.

 A személyi hitelek lehetnek:
- Biankó hitelek, ahol a hitelező az adós üzleti lehetőségeit, feltételeit, fizetőképességét ismerve nem köt biztosítékot és kezességet.
- Kezes hitelek, ahol a hiteleket egy harmadik fél kezességvállalása mellett lehet igénybe venni.
- Váltóleszámítolási hitelek, ahol a hitelező a váltó lejárta előtt szeretne pénzhez jutni, akkor a bank részére eladhatja a váltót.

A személyi hitelek futamidő szerint lehetnek:
- Rövid lejáratú hitelek, melynek felhasználása és visszafizetése 12 hónapon belül történik.
- Középlejáratú hitelek, melynél a hitel 36-48 hónap között is lehet.
- Hosszúlejáratú hitelek, melyek a 48 hónapot is meghaladhatják.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek