Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az áruhitel a legszélesebb körben hozzáférhető, ezzel szemben az egyik legdrágább fogyasztási hitelfajta, mely gyakran közvetlenül a vásárlás helyszínén is igényelhető, ám általában magas hiteldíjmutató (THM) jellemzi.

 

Az áruhitelek jelenleg forint alapú bankkölcsönök, melyeknél az ügyfél ténylegesen nem a pénzt, hanem a megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást kapja kézhez.

Az áruhitelek összege viszonylag kicsi, általában húszezer forinttól két millió forintig terjed, a futamidő pedig négy-tizenkét hónaptól három évig tart. A THM mértékét és az áruvásárlási hitelek részletes feltételeit a hitelintézetek [üzletszabályzat]?ukban és hirdetményeikben teszik közé.

 

Az áruhitel előnyei között a gyors [hitelelbírálat]?ot, az egyszerű hozzáférést, és a bank által meghatározott minimális havi nettó jövedelem alacsony értékét tartják számon a fogyasztók, ezért az áruhitelt a "kispénzű emberek kölcsönének" is szokták nevezni.

 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek