Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Ptk. 523. § (1) Kölcsönszerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni.

(2) Ha a hitelező pénzintézet, - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - az adós kamat fizetésére köteles (bankkölcsön).

 

Tehát: bankkölcsön esetében a pénzintézet egy (cégenként, hiteltermékenként, gyakran kérelmezőnként eltérő feltételeket tartalmazó) szerződésben a kérelmező anyagi hátterének vizsgálata után megállapított összeget az adós rendelkezésére bocsát, az pedig vállalja, hogy a szerződésben meghatározott feltételek szerint azt visszafizeti.

Ezen jellemzők alapján a lakossági hitelek nagy része jogszerűen kölcsönügylet.


 

 

 

 


A szócikkhez társított címkék:
bankkölcsön , kölcsön , lakossági hitel
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek