Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény megfogalmazása szerint a hitelviszonyt megtestesítő értékpapír: "minden olyan nyomdai úton előállított (előállíttatható) vagy [dematerializált értékpapír]?, illetve e törvény által értékpapírnak minősített, jogot megtestesítő okirat, amelyben a kibocsátó (adós) meghatározott pénzösszeg rendelkezésére bocsátását elismerve arra kötelezi magát, hogy a pénz ([kölcsön]?) összegét, valamint annak meghatározott módon számított kamatát vagy egyéb hozamát, és az általa esetleg vállalt egyéb szolgáltatásokat az értékpapír birtokosának (a [hitelező]?nek) a megjelölt időben és módon megfizeti, illetve teljesíti."
 
Ide tartozik különösen: a kötvény, a kincstárjegy, a letéti jegy, a pénztárjegy, a [célrészjegy]?, a [takaréklevél]?, a jelzáloglevél, a [hajóraklevél]?, a közraktárjegy, az [árujegy]?, a [zálogjegy]?, a kárpótlási jegy, a határozott idejű befektetési alap által kibocsátott befektetési jegy.


A szócikkhez társított címkék:
értékpapír , hitelviszony
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek