Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Elfogadványhitel (vagy akcepthitel) az a hitelezési forma, melyben egy hitelintézet meghatározott [hitelkeret]?et bocsát ügyfele rendelkezésére, ennek terhére az ügyfél meghatározott keretösszegig és feltételekkel a hitelintézet nevére szóló (idegen) váltót állíthat ki.
A hitelintézet a rá intézvényezett váltót (váltókat) elfogadja és elfogadmány záradékkal látja el. Amennyiben az [esedékesség]?kor az ügyfél a szállítójának fizetni nem tud, a hitelintézet a rá intézvényezett és általa elfogadott váltó összegét a váltó bemutatójának kifizeti és a kifizetett összeggel ügyfele számláját megterheli.

Az elfogadványhitel tulajdonképpen váltóformát öltő bankgarancia, gyakorlatilag a bank az általa megállapított hitelkeret erejéig garanciát vállal az ügyfele által kiállított váltókra. Így a váltó könnyen forgatható és leszámítoltatható lesz, hiszen a bank aláírásával garanciát vállalt a kötelezettség teljesítéséért.
 


A szócikkhez társított címkék:
akcepthitel , elfogadványhitel , hitel , váltó
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek