Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A forgóeszközhitel a [vállalati hitel]?ek egy típusa, mely a termelés, forgalmazás zökkenőmentes finanszírozásának biztosítására szolgál egyéni vállalkozóknak, [társas vállalkozás]?oknak, [mezőgazdasági vállalkozás]?oknak, [őstermelő]?knek - ahol a tevékenység jellegéből adódóan átmeneti forráshiány keletkezhet.
Attól függően, hogy egy éven belül többször is szükség van-e a kölcsönösszegre, vagy csak egyszeri jelleggel, a forgóeszközhitel lehet rulírozó hitel vagy egyszeri [eseti hitel]?.
   
A forgóeszközhitel előnyei, hogy fedezetet nyújthat a vállalkozás árukészletének átmeneti bővítésére, segítheti a vevők azonnali kiszolgálását, a forgalom növelését, elősegítheti a termelés finanszírozását, megoldást jelenthet pályázaton elnyert, de utólag kifizetésre kerülő támogatások megelőlegezésére, illetve áfa finanszírozására is igénybe vehető. Rulírozó konstrukcióban a forgóeszközhitel alkalmazkodik pillanatnyi hitelszükségletéhez.


A szócikkhez társított címkék:
forgóeszközhitel , hitel , rulírozó hitel
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek