Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az "1996. évi CXII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról" meghatározása szerint:

"A fogyasztási kölcsön, valamint a lakás, illetőleg üdülő vagy egyéb ingatlan vásárlására, építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére, továbbá közműfejlesztésre a természetes személy által igénybe vehető kölcsön."

 

E meghatározás két alapfeltételt tartalmaz arra, hogy mi minősül lakossági kölcsönnek. Az egyik az, hogy kizárólag az előbbi felsorolásban meghatározott célokra vehető igénybe, a másik pedig az, hogy kizárólag természetes személy lehet a hiteligénylő.

A lakossági kölcsönt - bár [kölcsönszerződés]?nek minősül - a hitelintézetek általában hitelkonstrukciókban ajánlják, ezért bővebben a Lakossági hitel szócikk alatt tárgyaljuk.


A szócikkhez társított címkék:
kölcsön , lakossági hitel , lakossági kölcsön
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek