Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Akcepthitel
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2012-03-14 13:54:26
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az akcepthitel [váltó] elfogadásakor, a bank által kért biztosíték.

A hitelintézet egy meghatározott [hitelkeret]et bocsát az ügyfele rendelkezésére, s az ügyfél ennek terhére, a bank nevére szóló [váltó]t állíthat ki. A [váltó] azonban egy fizetési ígéret, amelynek kockázata egyes esetekben rendkívül nagy lehet, így az elfogadó (adott esetben a bank) garanciát kér a kifizetésre.

Az akcepthitelt más néven elfogadványhitelnek is nevezik.


Az akcepthitel [váltó] elfogadásakor, a [bank] által kért biztosíték.

A [hitelintézet] egy meghatározott [hitelkeret]et bocsát az ügyfele rendelkezésére, s az ügyfél ennek terhére, a bank nevére szóló [váltó]t állíthat ki. A [váltó] azonban egy fizetési ígéret, amelynek kockázata egyes esetekben rendkívül nagy lehet, így az elfogadó (adott esetben a bank) garanciát kér a kifizetésre.

Az akcepthitelt más néven [elfogadványhitel]nek is nevezik.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek