Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Lombardhitel
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2012-03-14 13:54:54
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A lombardhitel lényege, hogy [értékpapír], forint- vagy deviza[betét], illetve más lekötött pénzösszeg (áru, nemesfém, akár [követelés] is!) fedezete mellett nyújt hitelt a bank, rövid futamidőre, a fogyasztói hiteleknél kedvezőbb kamatozással, a hitelcél megjelölése nélkül. A kölcsönt valójában arra találták ki, hogy gyors áthidaló megoldást jelentsen azok számára, akik valamilyen betéti konstrukcióban lekötötték a pénzüket, azonban annak lejárata előtt váratlanul pénzre van szükségük.


A lombardhitel lényege, hogy [értékpapír], [forint]- vagy [deviza][betét], illetve más lekötött pénzösszeg (áru, nemesfém, akár [követelés] is!) fedezete mellett nyújt hitelt a bank, rövid futamidőre, a [fogyasztói hitel]eknél kedvezőbb kamatozással, a hitelcél megjelölése nélkül. A kölcsönt valójában arra találták ki, hogy gyors áthidaló megoldást jelentsen azok számára, akik valamilyen betéti konstrukcióban lekötötték a pénzüket, azonban annak lejárata előtt váratlanul pénzre van szükségük.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek