Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A likviditás két megközelítésben vizsgálandó, egyfelől mint fizetőképesség, másfelől mint pénzzé tehetőség.
Fizetőképesség esetén azt értjük, hogy ha egy vállalkozás vagy bank nem képes a követeléseket teljesíteni, akkor fizetésképtelenné válik. A fizetésképtelenség fennállhat rövidebb ideig, de lehet tartós is, amely csődhöz vezet. Bankok esetén törvényben írják elő a kötelező pénzfedezeti hányadot a betétek után, amely a fizetésképtelenség elkerülését is szolgálja.
A pénzzé tehetőség alatt azt értjük, hogy egy adott eszköz milyen gyorsan tehető készpénzzé, árnyaltabban fogalmazva milyen gyorsan és milyen mértékben használható fel forgalmi eszközként. A leglikvidebb eszköz a készpénz, amely azonnal felhasználható.


A szócikkhez társított címkék:
likviditás
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek