Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A lépcsős kamatozású betétek esetében a hitelintézetek különböző összegsávokat határoznak meg, amelyekhez különböző kamatlábakat párosítanak. Amennyiben a betett összeg átlép egy kamatlépcsőt, úgy az egész összeg azzal a kamatlábbal fog kamatozni (ellentétben a sávos kamatozással).

Például:

Elhelyezett összeg (Ft) Kamat
1-500 000 7%
500 001-1 000 000 10%
1 000 001- 13%


Ha 1 200 000 forintot helyezünk el a bankban egy évre, akkor az átlépi a legmagasabb lépcső határát is, vagyis az egész összeg 13%-os kamatozású lesz. Egy év után pedig 1 356 000 forint áll majd rendelkezésünkre.

Speciális esete, amikor a lépcsős kamatozás nem a lekötött összegtől, hanem a lekötési időtől függ. Ebben az esetben az idő előrehaladtával kamatozik egyre többet a pénz. Rendszerint a kincstári takarékjegyek és takarékbetétkönyvek rendelkeznek ilyen típusú kamatozással. Céljuk, hogy a megvásárlója abban legyen érdekelt, hogy minél tovább magánál tartsa a befektetést.

Például:
Az egy éves takarékjegy az első három hónapban nem fizet kamatot, de utána viszont az egy év lejártáig havonta növekvő kamatot fizet.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek