MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Elfogadványhitel
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2012-03-14 13:54:29
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Elfogadványhitel (vagy akcepthitel) az a hitelezési forma, melyben egy [hitelintézet] meghatározott [hitelkeret]et bocsát ügyfele rendelkezésére, ennek terhére az ügyfél meghatározott keretösszegig és feltételekkel a hitelintézet nevére szóló (idegen) [váltó]t állíthat ki.


Elfogadványhitel (vagy [akcepthitel]) az a hitelezési forma, melyben egy [hitelintézet] meghatározott [hitelkeret]et bocsát ügyfele rendelkezésére, ennek terhére az ügyfél meghatározott keretösszegig és feltételekkel a hitelintézet nevére szóló (idegen) [váltó]t állíthat ki.


A hitelintézet a rá intézvényezett váltót (váltókat) elfogadja és elfogadmány záradékkal látja el. Amennyiben az [esedékesség]kor az ügyfél a szállítójának fizetni nem tud, a hitelintézet a rá intézvényezett és általa elfogadott váltó összegét a váltó bemutatójának kifizeti és a kifizetett összeggel ügyfele számláját megterheli.

Az elfogadványhitel tulajdonképpen váltóformát öltő [bankgarancia], gyakorlatilag a [bank] az általa megállapított hitelkeret erejéig garanciát vállal az ügyfele által kiállított váltókra. Így a váltó könnyen forgatható és leszámítoltatható lesz, hiszen a bank aláírásával garanciát vállalt a kötelezettség teljesítéséért.
 Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek