Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Pótbefizetésnek nevezzük egy gazdasági társaság (betéti társaság, vagy korlátolt felelősségű társaság) tulajdonosainak saját tulajdonhányaduk arányában befizetett pénzösszegét. A pótbefizetést csak rendkívüli esetben lehet engedélyezni és beszedni, mivel az a tulajdonosoktól saját befektetett tőkéjük felett von el pénzt a vállalkozás számára. Emellett pedig a pótbefizetéssel nem növekszik a tulajdonosok befektetett tőkéje, sem tulajdonhányada, sem pedig a vállalkozás törzstőkéje. A bevitt pénz úgymond elveszik abban az értelemben, hogy a befizetőknek nem lesz hasznuk belőle, hacsak a vállalkozás életben maradása nem tekinthető annak.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek