Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A környezet-gazdaságtan a közgazdaságtan résztudományainak egyike, amely környezeti kérdésekkel, mindenekelőtt a természeti erőforrások kezeléséhez és a környezetszennyezéshez kapcsolódó problémákkal gazdasági ágon foglalkozik. Közgazdasági eszközökkel foglalkozik a [természeti tőke]?, a [környezetértékelés]?, [környezetstratégia]?, [környezetpolitika]?, és a [környezetszabályozás]? fogalomkörével a fenntartható fejlődés érdekében.

A környezet-gazdaságtan képviselői szerint a fenntartható fejlődés irányába haladunk, ha a piaci viszonyokat átalakítva, érzékennyé tesszük a piacgazdaságot, társadalmat a természeti problémákra. A környezeti menedzsment megoldásai pedig a mindennapi eszközöket igyekeznek megtalálni a hatások valós mérésére és a gazdasági- társadalmi hatások környezetkonform irányába vitelére.

A környezet-gazdaságtan két fő iránya [a természeti erőforrások gazdaságtana]? és [a környezetszennyezés gazdaságtana]?.
 


A szócikkhez társított címkék:
gazdaság , gazdasági fogalmak
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek