Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Környezet-gazdaságtan
Verzió: 1  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2011-02-11 17:12:59
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A környezet-gazdaságtan a [közgazdaságtan] résztudományainak egyike, amely környezeti kérdésekkel, mindenekelőtt a természeti erőforrások kezeléséhez és a környezetszennyezéshez kapcsolódó problémákkal gazdasági ágon foglalkozik. Közgazdasági eszközökkel foglalkozik a [természeti tőke], a [környezetértékelés], [környezetstratégia], [környezetpolitika], és a [környezetszabályozás] fogalomkörével a [fenntartható fejlődés] érdekében.

A környezet-gazdaságtan képviselői szerint a fenntartható fejlődés irányába haladunk, ha a piaci viszonyokat átalakítva, érzékennyé tesszük a piacgazdaságot, társadalmat a természeti problémákra. A környezeti menedzsment megoldásai pedig a mindennapi eszközöket igyekeznek megtalálni a hatások valós mérésére és a gazdasági- társadalmi hatások környezetkonform irányába vitelére.

A környezet-gazdaságtan két fő iránya [a természeti erőforrások gazdaságtana] és [a környezetszennyezés gazdaságtana].
 

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek