Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A készletfinanszírozás hitelintézetek által nyújtott szolgáltatás, amely keretei között a hitelintézet a gazdálkodó szervezet számára az értékesítéshez szükséges áruhoz biztosít támogatást.
A gazdálkodó szervezet számára előnyös az ügylet, mivel létrejön egy biztos mennyiségű árukészlet, viszont nem terheli le magát a vállalkozást. A hitelintézetek számára is előnyös az ügylet, mivel a hitelnyújtással pénzt tudnak teremteni. Persze csak olyan félnek adnak hitelt, amelyik megfelel a bank által szabott feltételeknek. A készletfinanszírozási hiteleket általában rövid lejáratra adják, forint- vagy deviza alapon.

Az egyik legelterjedtebb területe a készletfinanszírozásnak a személygépjármű kereskedelem. A márkakereskedések saját igényeiknek megfelelően alakítják ki a forgalmazandó járművek választékát, vagy akármikor beszámíthatja a vevők autóit. A finanszírozás két módon valósulhat meg: a hitelintézet a szerződő vállalat számára átutalja egész összeget egyszerre, vagy a bank közvetlenül, a számlák alapján, fizet a szállítóknak.
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek