Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Exporthitel
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2012-03-14 13:54:35
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az exporthitel alapvetően a belföldi termékek külföldi piacokra jutását segítő finanszírozási eszköz.

Exporthitel nyújtása esetén a [pénzintézet] meghitelezi az export vevői tartozását (elő- és utófinanszírozás), így a gyártó vagy termelő gyorsabban jut a pénzéhez.


Exporthitel nyújtása esetén a [pénzintézet] meghitelezi az export vevői tartozását ([előfinanszírozás] és [utófinanszírozás]), így a gyártó vagy termelő gyorsabban jut a pénzéhez.Aránytalanul javítja az értékesítési csatorna egyes résztvevőinek versenyképességét, ezért nemzetgazdasági és kereskedelem-politikai szerepe miatt néhány országban speciális pénzügyi intézményt hoznak létre erre a célra (Magyarországon ez az Eximbank).


Aránytalanul javítja az értékesítési csatorna egyes résztvevőinek versenyképességét, ezért nemzetgazdasági és kereskedelem-politikai szerepe miatt néhány országban speciális pénzügyi intézményt hoznak létre erre a célra (Magyarországon ez az Eximbank).


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek