Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A lakásvásárlók, lakásbérlők számára egyaránt fontos, hogy tisztában legyenek a lakás energetikai tulajdonságaival, hiszen ez nagyban befolyásolja a lakás fenntartási költségét. Ezt könnyítette meg az [energetikai tanúsítás]? 2009-es bevezetése, mely energetikai szempontból objektív összehasonlítást tesz lehetővé a lakáspiacon. A lakástulajdonosok azonban kérhetnek egy sokkal részletesebb, átfogóbb vizsgálatot is, ez az épületenergetikai audit.

 
Az épületenergetikai audit az [energetikai tanúsítás]?nál sokkal részletesebb, mért adatokon alapuló vizsgálat. Célja az alkalmazott energiahordozók és költségeik meghatározása, az energia használatának megértése, nem ritkán a pazarlás leleplezése, a költséghatékonyabb energia-felhasználási módok feltárása és elemzése pl.: fejlettebb üzemelési eljárások alkalmazása, új berendezések használata.
Az energetikai audit jelentés röviden összefoglalva tartalmazza az energetikai elemzés végeredményét, energia- és költség megtakarítási ajánlásokat ad illetőleg szükség esetén bankra kész javaslatot foglal magába. 


A szócikkhez társított címkék:
audit , energiatakarékosság , megtakarítás
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek