Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A csoportos beszedés olyan [készpénz nélküli fizetési forma]?, ahol azonos időben, azonos jogcímen több teljesítő számlájáról egy beszedő felé történik teljesítés.

A csoportos beszedés olyan átutalás, melyet nem a számlatulajdonos, hanem a követelő fél kezdeményez saját bankjánál és ennek hatására a teljesítő számlatulajdonos számlája megterhelődik a kötelezettség összegével.
Létrejöttéhez szükséges a megterhelendő bankszámla tulajdonosának a beszedés kedvezményezettje felé történő rendszeres teljesítés engedélyezése.


Általában szolgáltatói díjak (pl. közműszámlák) rendszeres beszedésére használt készpénzkímélő fizetési mód.

A csoportos beszedés segítségével a beszedők, a szabványos formában összeállított, különféle összegű beszedési megbízásaikat egy kötegben juttathatják el saját számlavezető bankjukhoz.

Több szolgáltató kedvezményeket ad a fogyasztónak csoportos beszedési szerződés kötése esetén, hiszen ez a mód azon kívül, hogy készpénzkímélő, költségtakarékos is, mert nem kell csekkeket előállítani, és nincs a pénzforgalomnak postai költsége (a banki csoportos beszedés költsége pedig lényegesen alacsonyabb a postainál).
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek