Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Az arany mindig is az értékállóságot tükrözte, évszázadokon át megbízható és kiszámítható befektetési formának bizonyult. Biztonságát a függetlensége adja: az arany a világon mindenhol elismert és garantált. 

Európában a Londoni tőzsde minősíti, és teszi ismertté azokat a kibocsátókat, amelyek [befektetési termék]?eit a világon bárhol át- és megveszik. Az Osztrák Pénzverde ilyen, nemzetközileg auditált kibocsátó. 

 

A világ több pontján már az ókorban működtek aranybányák, amiket általában az uralkodó felügyelt. A kibányászott arany a kincstárba került, majd feldolgozták: ékszereket és aranypénzeket készítettek belőle.

A középkori Magyarországon az arany volt a legfontosabb [fizetőeszköz]?, magának a [pénznem]?nek is ez volt a neve, és fontos szerepet játszott a világkereskedelemben is.

 

Lásd még: Aranyfedezet
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek