Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Az APEH adóslista egy köznyelvi elnevezés, mely alatt a NAV (régebben APEH) által kiadott, adóhiánnyal rendelkező adózók listája értendő. A lista közzétételéről az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 55.§ (3) bekezdése rendelkezik az alábbiak szerint: 
 
„Az állami adóhatóság – a negyedévet követő 30 napon belül – közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.”
 
E rendelet alapján az APEH utódszervezete a NAV minden adóév esedékes negyedévi befizetési határidejét követő 30 nappal két listát jelentet meg: 
- Az adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját, mely tartalmazza az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemély (és egyéni vállalkozók) jogszabályban meghatározott adatait, valamint az
- Adótartozással rendelkező adózók (nem magánszemélyek) listáját, melyben az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező nem magánszemélyek adatai találhatóak.
 
A hivatkozott jogszabály alkalmazásában nem jogerős az adóhatóság határozata, ha még nem telt le bírósági felülvizsgálat megindítására rendelkezásre álló határidő, illetve az adózó által benyújtott felülvizsgálati kérelmet a bíróság jogerősen le nem zárja.
 
 
Forrás: apeh.hu


A szócikkhez társított címkék:
adó , adóslistaPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek