Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) feladatkörébe tartozik minden államadósság menedzselésével kapcsolatos tennivaló ellátása, így például az állampapírok kibocsátása, az átmenetileg szabad pénzeszközökkel való gazdálkodás.
Küldetése: a költségvetés biztonságos finanszírozása, hosszú távon alacsony költségek mellett, a kockázatok figyelembevételével, magas szakmai színvonalon, kifinomult módszerekkel.

Az Államadósság Kezelő Központ 1995-ben kezdte meg munkáját, létrehozásának célja az volt, hogy az államadóssággal kapcsolatos funkciók és feladatok egy szervezetben összpontosuljanak. E törekvés fokozatosan valósult meg. 2001 óta részvénytársasági formában működik a szervezet.


Főbb feladatok:

  • központi költségvetés éves és középtávú finanszírozásának megtervezése,
  • államadósság finanszírozásának kidolgozása,
  • állampapír-kibocsátás, hitelfelvétel, hitelátvállalás szervezése,
  • államadósság visszafizetése,
  • másodlagos állampapírpiac megszervezése,
  • tájékoztatás az államadósságról és az állampapírpiacról.

Lásd még: akk.hu oldalon
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek