Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


2011-től az adójóváírás 16%-ra csökken, legfeljebb havi 12.100 forint lehet, amennyiben a magánszemély jövedelme nem haladja meg a jogosultsági határt, amelynek összege évi 2 millió 750 ezer forint, ezt követően 12%-kal fut ki, ami azt jelenti, hogy az adójóváírás évi 3 millió 960 ezer forintos jövedelem felett nem érvényesíthető.

 

Adójóváírás nyilatkozat

 

A 2011-es évre vonatkozóan január 31-ig kell leadni a nyilatkozatokat arra vonatkozóan, hogy igénybe kívánjuk-e venni az adójóváírást, vagy sem.

A munkáltatóknál lehetőség van olyan nyilatkozat tételére is, hogy az adózó kéri az adójóváírást, illetve azt is, hogy a munkáltató folyamatosan figyelje az adózó bérét, és amennyiben már nem jogosult a jóváírásra, a munkáltató ennek megfelelően év közben módosítsa a bérszámfejtés módját. Így elkerülhető, hogy a munkavállaló utólagosan jogosulatlanul igénybe vett jóváírást visszamenőlegesen fizessen vissza.

 

Adójóváírás 2011 nyomtatvány

Letöltés: Adóelőleg-nyilatkozat az adójóváírás érvényesítéséről 2011. évben PDF


Családi adókedvezmény 2011


A szócikkhez társított címkék:
adó , adójóváírás
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek