Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésAz a természetes személy vagy jogi személy, akinek javára a [jelzálog]? alapítása történik (az akinek követelését a [zálogjog]? biztosítja).
 
A jelzálogjog annak biztosítására szolgál, hogy a [hitelező]? az általa nyújtott [kölcsön]?t, és annak járulékait (kamat, kezelési költség, stb.) visszakapja.
Ha a hitelintézet által nyújtott kölcsön fedezeteként az ingatlant jelzálogjog terheli, akkor a hitelintézet zálogjogosultnak minősül, és a zálogjogosult hozzájárulása nélkül a tulajdonos a használaton kívül mást nem tehet az ingatlannal.

A jelzálogjog ún. járulékos jog, mivel terjedelme általában ahhoz a kötelezettséghez igazodik, aminek a teljesítését biztosítja, és ha a követelés átszáll másra, úgy a jelzálogjog is átszáll az új jogosultra. Amennyiben a törvény ettől eltérően nem rendelkezik, a jelzálogjogot csak a [követelés]?sel együtt lehet átruházni.
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek