Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Szudáni font

 

Szudán hivatalos pénzneme a font. Jelenleg az új font van forgalomban 2007. január 1-je óta. Az első fontot 1956-ban vezették be és 1:1 arányban váltotta le az egyiptomi fontot. 1992-ben dinárra cserélték le a hivatalos fizetőeszközt (1 dinár = 10 font), azonban ez nem terjedt el az ország egész területén. A déli területeken továbbra is fontban illetve egyes régiókban esetenként kenyai shillinggel határozták meg az árakat. Végül 2007 januárjában, a belpolitikai helyzet javulásának hatására kezdték el bevezetni az új fontot, amely 2007 nyarára vált a hivatalos fizetőeszközzé. 1 új font (SDG) 10 dinárral (SDD), vagy 100 régi fonttal (SDP) egyenértékű.

 

 

Jelölés: £, FDj, SDG
Váltópénz: piaszter
Forgalomban lévő érmék: 1, 5, 10, 20, 50 piaszter
Forgalomban lévő bankjegyek: 1, 2, 5, 10, 20, 50 font
Napi árfolyam: LINK
Infláció: 16% (2008. The World Factbook)
Bankjegyek képei: itt tekinthetők meg

 

 

Kapcsolódó cikkek:
Pénznemek

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek