Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A származtatott termék (másik nevén derivatíva, angolul derivative) egy olyan eszköz, amely értéke és másik termék (áru, deviza, részvény, kötvény) értékétől függ és tőkeáttételt is alkalmaz. A származtatott termékek előfordulhatnak tőzsdéken is (szabványosított formában) és az [OTC-piacok]?on is (nem szabványosított formában). A származtatott termékek alapvető célja a kockázatok mérséklése.
A származtatott termékek igazi térnyerése a '70-es években kezdődött, amikor a pénzügyi piacokon megnőttek az ingadozások. A kiszámíthatatlan változások elhárítására egyre bonyolultabb származtatott termékeket hoztak létre.

 

Típusai:
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek