Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésA bank által számlavezetésért felszámított díj, ami általában a [banki műveletek]? számától függetlenül, meghatározott időszakonként (havi, negyedéves, évi) fix összegben fizetendő. A számlavezetés árazása a bank díjpolitikájától, azaz díjszabási elveitől függ. Van, ahol a magas állandó költségek alacsonyabb műveleti költségekkel párosulnak, míg máshol állandó költségek nincsenek is, mert a forgalmi jutalékok fedezik a bank költségeit és nyereségét. A bankok nagy része eltekint a díjtól, ha a végzett műveletek értéke elér egy előre meghatározott összeghatárt, vagy egy meghatározott tranzakciószámot.

A számlavezetési díjat mindaddig felszámolja a bank, amíg a szerződés meg nem szűnik, függetlenül attól, hogy a számla egyenlege tartósan nulla. Ennek oka az, hogy a bank akkor is rendelkezésre tartja a számlát, figyeli az egyenleget, közli a terheléseket és jóváírásokat, illetve azok hiányát, ha a bankszámlát nem használja a tulajdonosa.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek