Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A PPP rövidítés a Public Private Partnership-et jelenti, azaz a köz- és a magánszféra partnerségét. Egy olyan együttműködési forma, amelyben az állam bevonja a magánszektort is a projektbe. Jellemzően a magánszférára hárul a tervezés, építés működtetés fázisa és ezen tevékenységek finanszírozása. Az állam az üzemeltetésért hosszú távon szerződik (általában 25-30 év), és díjat fizet az igénybe vett szolgáltatásért. A felek a közszolgáltatás nyújtásának kockázatát közösen vállalják fel. A megvalósításhoz a magánszektor rendszerint projektszervezetet hoz létre. Ha szükséges anyagi források megszerzéséhez külső félre is szükség van (bank), akkor az állam nagyban javíthatja a pénzhez jutás feltételeit a szerepvállalásával.

 

Leggyakoribb alkalmazási területei:
- utak, hidak, alagutak, vasúti vonalak infrastruktúrájának fejlesztése,
- közmű- és környezetvédelmi beruházások,
- sportlétesítmények,
- kormányzati ingatlanok fejlesztése,
- egészségügyi beruházások,
- honvédelmi beruházások,
- oktatási, kutlurális beruházások
- büntetés-végrehajtási intézetek, nevelőintézetek beruházásai.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek