Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Portfoliókezelésnek nevezzük azt a pénzügyi tevékenységet, amely keretei között a befektető [pénzeszköz]?einek egy meghatározott részét a kezelő rendelkezésére bocsátja, hogy az a megbízásnak megfelelően befektesse és kezelje. A kezelő [bizományos]?ként jár el, vagyis a saját néven köti az ügyleteket, de a befektető javára. A felmerülő közvetlen kockázatokat és hozamokat maga a befektető viseli. A portfolió kezelőjének rendszeresen tájékoztatnia kell a befektetőt vagyonának összetételéről, az elvégzett tevékenységről és az eredményességről.
Portfoliókezeléssel csak az értékpapír-kereskedők, a befektetési társaságok, azok fióktelepei és a bankok foglalkozhatnak, amennyiben a PSZÁF engedélyezi számukra.


A portfolió elemeit a következő pénzügyi eszközök alkothatják:

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek