Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A passzíva, vagy más néven forrás a számvitelben használatos fogalom. A vagyonmérlegben a vállalat számára rendelkezésre álló forrásokat (pénzeket, tőkét) jelöli. Egyben megmutatja az [eszköz]?ök (aktívák) "származását" is. Főbb kategóriái: saját tőke, céltartalékok, kötelezettségek, passzív időbeli eltolások.
A passzívák csoportosíthatók a forrás eredete alapján saját és idegen eredetű forrásokra. Saját források a saját tőke (és alegységei), valamint a céltartalékok. Míg idegen eredetű források a különböző kötelezettségek, vagy a passzív időbeli eltolások. Másik csoportosítási lehetőség a források lejárata alapján történhet. Ebben az esetben meg lehet különböztetni rövid és hosszú lejáratú forrásokat.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek