Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az önkéntes nyugdíjpénztár a [nyugdíjrendszer]? harmadik pillérét alkotja az [állami nyugdíj]? és a kötelező magánnyugdíjpénztár mellett. Ahogy a neve is mutatja, az önkéntes nyugdíjpénztárba nem kötelező belépni a munkaválallóknak. Előnye, hogy a hosszú távú előtakarékosságon keresztül egy kiegészítő jövedelmet fog nyújtani az alanyának az állami- és a magánnyugdíj mellé.

 

Tagja lehet minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár, vagy munkavállalói engedéllyel rendelkező külföldi. Emellett elfogadja az alapszabályt és a tagdíjat rendszeresen fizeti. A munkáltatónak lehetősége van átvállalni a tagdíj fizetés egy részét, vagy az egészét.
A kifizetések a nyugdíjkorhatár elérésekor kezdődnek meg, annak időtartama lehet meghatározott, vagy határozatlan (életjáradék).
A tag halála esetén a kijelölt kedvezményezett örökli a pénztári vagyont.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek