Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nyíltpiaci művelet alatt a központi bankok (jegybankok) pénzpiacokon végrehajtott ügyleteit értjük. A jegybankok célja a nyíltpiaci műveletekkel a monetáris politika céljainak elérése. A módszer jellegzetessége, hogy rugalmas, vagyis egy nap leforgása alatt ellenkező irányokba is lehet befolyásolni a [pénzmennyiség]?et. Továbbá hatása közvetlenül érvényesül, mivel a pénzmennyiség azonnal változik. Emellett befolyásolható még a kamatok alakulása is, valamint kirajzolja a monetáris politika irányvonalát. Az ügyletek végrehajtásához sok [állampapí]?rra van szüksége a jegybanknak, mivel ezek kereskedelmével alakítja az aktuális pénzmennyiséget. A különböző műveleteket többféleképp is lehet csoportosítani. Lejárat szerint lehetnek egyhetes, vagy háromhavi lejáratú ügyletek is. Megkülönböztethetőek még rendszeresen alkalmazott ügyletek (heti, havi rendszerességgel végrehajtott), illetve csak bizonyos esetekben végrehajtott ügyletek (csak bizonyos makrogazdasági esemény bekövetkeztekor van szükség az alkalmazására).

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek