Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!Olyan értékpapír, [megtakarítási termék]?, vagy befektetéshez, megtakarításhoz kapcsolódó dokumentum, amelyet a kibocsátó nyilvántartásában egy természetes vagy jogi személy neve alatt jegyez be, és amelynek érvényesítéséhez a birtokosnak hitelt érdemlően (személyi igazolvány) igazolnia kell magát. 


A tulajdonos tehát nem a bemutató, hanem a papíron feltüntetett, a nyilvántartásba bejegyzett személy. Az átruházásról mindig értesíteni kell a kibocsátót, át kell íratni a dokumentumot az új névre.
A névre szóló konstrukciók forgalomképessége korlátoltabb, előnyük ugyanakkor, hogy biztonságosabbak, és a kibocsátó is követni tudja sorsukat.
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek