Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Letétkezelőnek nevezzük az a hitelintézetet, bankot, amely feladata a rá bízott értékpapírok, azok portfoliójának kezelése. A letétkezelési szolgáltatást bizonyos mértékű díj ellenében végzi a letétkezelő, ezt a díjat letétkezelési díjnak nevezik. Feladatai közé tartozhat például az értékpapírok ügyleteinek technikai lebonyolítása, vagy a befektetési alapok nettó eszközértékének megállapítása, közzététele.
Fontos, hogy a befektetési alapok kezelői kötelezően kell válasszanak maguknak letétkezelőt, amelyen keresztül lebonyolítják a tranzakciókat. A letétkezelő feladata még annak ellenőrzése, hogy a végrehajtandó feladatok megfelelnek-e a befektetési szabályoknak.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek