Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Kezdő napnak nevezzük azt az egyedi hitel- vagy kölcsönszerződésben naptári nap szerint meghatározott időpontot, amely naptól kezdődik a kölcsön törlesztő összegeinek és törlesztési ütemezésének - annuitás módszerével történő - meghatározása. A kezdő nap egyben az első kamatperiódus és az első ügyleti év kezdő napja is. A kezdő nap minden esetben a kölcsönszerződés közjegyző előtti megkötésének napjától számított legfeljebb 90. naptári nap, de nem eshet a hónap 29., 30. vagy 31. napjára. Az ügyfél érdekeit is figyelembe véve a kezdő napot a bank állapítja meg, általában - de nem feltétlenül! - a folyósítás napja. Ha a kölcsön több alkölcsönből áll, akkor a [kölcsönszerződés]?ben az alkölcsönökre külön kezdő nap is meghatározásra kerülhet, melyek időpontja eltérő is lehet.
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek