Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A kereskedelmi bank típusa főleg az angolszász bankrendszerekre volt jellemző. E típusoknál a klasszikus banki szolgáltatások a legjellemzőbbek.
Kereskedelmi banki szolgáltatások közé tartozik:
- folyószámla-vezetés, betétek gyűjtése (passzív bankügylet),
- hitelek nyújtása vállalati és magánügyfelek részére (aktív bankügylet),
- pénzforgalmi műveletek végrehajtása (például átutalás), és készpénz helyettesítésére szolgáló eszközök kibocsátása, beváltása (bankkártya, hitelkártya, ATM, csekk),
- pénzügyi tanácsadás,
- biztonságos tárolási lehetőség biztosítása az értéktárgyaknak (széf),
- kezesség vállalása, bankgarancia.

A kereskedelmi bankok esetében kevésbé volt jellemző, hogy értékpapírműveleteket, vagy egyéb más befektetési műveleteketeket is végezzenek. A pénzügyi piacok fejlődésével és az igények növekedésével azonban a kereskedelmi bankok is kénytelenek voltak bővíteni a szolgáltatásaikat. Mára már befektetési műveleteket is végeznek, ám amennyiben beveszik portfoliójukba ezen tevékenységeket, azok szervezetileg jól elkülönülnek, szemben az [univerzális bankok]?kal.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek