Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A gazdasági kamarákról az 1999. évi CXXI. törvény rendelkezik. E törvény szerint a gazdasági kamarák olyan köztestületek, amelyeket gazdálkodó szervezetek hoznak létre választás útján. Feladataik közé tartozik, hogy tevékenységükkel elősegítsék a gazdasági fejlődést és szerveződést, a tisztességes piaci magatartást és képviseljék a tagok érdekeit. Gazdasági kamara alatt kereskedelmi és iparkamara, valamint agrárkamara értendő. Az agrárkamara a mezőgazdasági és az erdőgazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetekkel kapcsolatos feladatokat látja el, míg a kereskedelmi és iparkamara a kereskedelmi, ipari és kézműipari tevékenységet folytató szervezetekkel kapcsolatos feladatokat látja el.


A kamarák szervezete az önkormányzati elvre épül, vezetője az elnök. Az önkormányzati jogokat a törvényi előírások és az alapszabály alapján gyakorolják. Legfőbb szerve a küldöttgyűlés, amely a döntéseket hozza. Az elnökség feladata, hogy a küldöttgyűlés által meghozott döntéseket megvalósítsa és betartassa. Ezen kívül választania kell a küldöttgyűlésnek egy legalább háromtagú ellenőrző bizottságot, valamint egy etikai bizottságot is.

 

Forrás: 1999. évi CXXI. törvény

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek