Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fedezeti alapoknak nem létezik egy egységes, általánosan elfogadott pontos definíciója. Az ilyen típusú alapok tevékenysége egyfajta rugalmasan működő üzleti modellként is felfogható, ahol az alap kezelői a lehető legmagasabb hozam elérése érdekében szabadon választhatják meg a befektetési stratégiát. Ennek köszönhetően gyakran alkalmazott módszerek közé tartozik a [fedezetlen eladás]?, a tőkeáttétel, valamint a származékos ügyletek. Az első fedezeti alapok még az 1950-es években jelentek meg, céljuk az pénzügyi eszközök piaci [áringadozás]?ának elkerülése volt.

A befektetési stratégia alapján négy típus különíthető el:

  • iránymutató fedezeti alap: céljuk a piaci mozgások megőrzése,
  • piacsemleges fedezeti alap: az arbitrázs-lehetőségek kihasználásával igyekeznek elkerülni a piaci változások által előidézett kockázatokat,
  • eseményre fókuszáló fedezeti alap: ezen típusú alapok valamilyen különleges eseménytől remélnek hasznot. Ilyen esemény lehet például a vállalatfelvásárlás, vagy összeolvadás, stb.
  • fedezeti alapok alapja: több fedezeti alapba fektet be az alap, az így létrejött [diverzifikáció]? révén ér el hozamot.

Forrás: MNB - Európai Központi Bank tájékoztató

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek