Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Olyan bankszámla, amelyet a hitelintézet nem forintban, hanem az általa meghatározott [konvertibilis]? külföldi pénznem - leggyakrabban euró, amerikai dollár, angol font, vagy svájci frank - alapon vezet. A pénzforgalom szintén deviza alapon bonyolódik, a számlán deviza összegek helyezhetőek el, és a nyilvántartás is devizában történik.

A devizaszámla előnye az, hogy sem a számla [terhelés]?e, sem a jóváírás esetén nem kell a számlatulajdonosnak számolnia az adott deviza vételi és eladási árfolyama közötti különbözettel, közvetlenül felhasználhatja a számlán levő devizát.
A devizaszámlán elhelyezett összegek a forintban vezetett bankszámlához hasonló feltételekkel leköthetők, így a devizaszámla lehet megtakarítási, befektetési forma is.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek